Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös linzertorta recept

Erdei gyümölcsös linzertorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 8 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg tejföl
    • csipet sütőpor
    • csipet só

    Gyümölcszselé:

    • 60 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
    • 15 dkg cukor
    • 1 evőkanál citromlé
    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 3,5 dl víz
    • 1,5 dkg zselatin (por)

    Díszítés:

    • szeletelt mandula
    • gyümölcsök
    • színtelen tortazselé (vagy jégzselé)

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztet, porcukrot, sót és sütőport összekeverjük. Belemorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, épp csak addig, amíg összeáll.

    A tésztát négy részre osztjuk és mindegyiket 20 cm-es körré nyújtjuk. A lapokat sütőpapíron, 180 °C-on 8–10 perc alatt világosra sütjük, majd ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

    Zselé:

    A zselatint kevés vízbe beáztatjuk és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

    A gyümölcsöt a cukorral, a citromlével és 1 dl vízzel felfőzzük. Mikor megpuhult, botmixerrel pürésítjük (nem kell teljesen simára).

    A pudingport elkeverjük 2 dl vízzel, majd a gyümölcsre öntjük és sűrű krémet főzünk belőle. Ekkor hozzáadjuk a zselatint (nem kell feloldani) és addig keverjük, amíg elolvad a forró krémben.

    A krémet langyosra hűtjük, hogy jól kenhető legyen.

    Összeállítás:

    A lapokat betöltjük úgy a krémmel, hogy a tetejére és oldalára is jusson.

    Díszítés:

    Az oldalát kissé megpirított szeletelt mandulával panírozzuk. A tetejére ízlés szerint gyümölcsöket teszünk, majd átkenjük jégzselével vagy színtelen torazselét öntünk rá langyosan.

    Néhány órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek