Hozzávalók:
Tészta:
Gyümölcszselé:
Díszítés:
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sót és sütőport összekeverjük. Belemorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, épp csak addig, amíg összeáll.
A tésztát négy részre osztjuk és mindegyiket 20 cm-es körré nyújtjuk. A lapokat sütőpapíron, 180 °C-on 8–10 perc alatt világosra sütjük, majd ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A zselatint kevés vízbe beáztatjuk és hagyjuk, hogy megduzzadjon.
A gyümölcsöt a cukorral, a citromlével és 1 dl vízzel felfőzzük. Mikor megpuhult, botmixerrel pürésítjük (nem kell teljesen simára).
A pudingport elkeverjük 2 dl vízzel, majd a gyümölcsre öntjük és sűrű krémet főzünk belőle. Ekkor hozzáadjuk a zselatint (nem kell feloldani) és addig keverjük, amíg elolvad a forró krémben.
A krémet langyosra hűtjük, hogy jól kenhető legyen.
A lapokat betöltjük úgy a krémmel, hogy a tetejére és oldalára is jusson.
Az oldalát kissé megpirított szeletelt mandulával panírozzuk. A tetejére ízlés szerint gyümölcsöket teszünk, majd átkenjük jégzselével vagy színtelen torazselét öntünk rá langyosan.
Néhány órára hűtőbe tesszük.