Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-mascarpone torta recept

Epres-mascarpone torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • ízlés szerint rumaroma

    Krémhez:

    • 500 g mascarpone
    • 4-5 ek eperlekvár
    • 4-5 szem friss eper
    • 150ml habtejszín
    • 1 cs habfixáló

    Díszítéshez:

    • friss eper
    • 100 ml habtejszín

    Elkészítése:
    A piskótához a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a rumaromát. A tojásfehérjét keményre felverjük és óvatosan a tojás sárgájához forgatjuk. 27 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük,majd sütés után hagyjuk kihűlni. A mascarponét a tejszínnel a lekvárral a habfixszel és a friss eperrel összedolgozzuk.A kihűlt piskótát félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.A díszítéshez a tejszínt felverjük és körbe kenjük a tortát.A tetejére friss eperkarikákat vágunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá