Epres-mascarpone torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • ízlés szerint rumaroma

Krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 4-5 ek eperlekvár
  • 4-5 szem friss eper
  • 150ml habtejszín
  • 1 cs habfixáló

Díszítéshez:

  • friss eper
  • 100 ml habtejszín

Elkészítése:
A piskótához a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a rumaromát. A tojásfehérjét keményre felverjük és óvatosan a tojás sárgájához forgatjuk. 27 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük,majd sütés után hagyjuk kihűlni. A mascarponét a tejszínnel a lekvárral a habfixszel és a friss eperrel összedolgozzuk.A kihűlt piskótát félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.A díszítéshez a tejszínt felverjük és körbe kenjük a tortát.A tetejére friss eperkarikákat vágunk.