Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-csokis charlotte torta recept

Epres-csokis charlotte torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    Piskótalap:

    • 7 db tojás
    • 7 ek cukor
    • 7 ek víz
    • 14 ek liszt

    Töltelék:

    • 1 db piskótalap
    • 15 dkg lekvár (sárgabarack)
    • 8 dl növényi habtejszín
    • 14 dkg porcukor
    • 30 dkg eper
    • 6 dkg kakaópor
    • 1 db citrom leve
    • 2 csomag étkezési zselatin

    Elkészítése:

    Sütünk egy piskótalapot 7 tojásból. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem a cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadom apránként a tojás sárgáját, majd a vizet, végül beleszitálom apránként a lisztet.

    Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm 170°C -on kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Menet közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk.

    Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabaracklekvárral megkenve és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre.

    Kibélelünk egy műanyag tálat folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk.

    Eperkrém:

    3,5 dl habbá vert habtejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret, és 1,5 dl vízben feloldott 5 teáskanál étkezési zselatint (forró vízben).

    Csokikrém:

    4,5 dl habbá vert habtejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot, és 1 dl vízben feloldott 4 teáskanál étkezési zselatint (forró vízben).

    Charlotte torta töltése:

    A piskótatekercsekkel kirakott műanyag tálba beleöntjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát.

    Rátöltjük a csokis krémet, és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek