Hozzávalók:
Piskótalap:
Töltelék:
Elkészítése:
Sütünk egy piskótalapot 7 tojásból. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem a cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadom apránként a tojás sárgáját, majd a vizet, végül beleszitálom apránként a lisztet.
Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm 170°C -on kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Menet közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk.
Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabaracklekvárral megkenve és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre.
Kibélelünk egy műanyag tálat folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk.
3,5 dl habbá vert habtejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret, és 1,5 dl vízben feloldott 5 teáskanál étkezési zselatint (forró vízben).
4,5 dl habbá vert habtejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot, és 1 dl vízben feloldott 4 teáskanál étkezési zselatint (forró vízben).
A piskótatekercsekkel kirakott műanyag tálba beleöntjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát.
Rátöltjük a csokis krémet, és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.