Epres-csokis charlotte torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskótalap:

  • 7 db tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek víz
  • 14 ek liszt

Töltelék:

  • 1 db piskótalap
  • 15 dkg lekvár (sárgabarack)
  • 8 dl növényi habtejszín
  • 14 dkg porcukor
  • 30 dkg eper
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 db citrom leve
  • 2 csomag étkezési zselatin

Elkészítése:

Sütünk egy piskótalapot 7 tojásból. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem a cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadom apránként a tojás sárgáját, majd a vizet, végül beleszitálom apránként a lisztet.

Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm 170°C -on kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Menet közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk.

Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabaracklekvárral megkenve és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre.

Kibélelünk egy műanyag tálat folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk.

Eperkrém:

3,5 dl habbá vert habtejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret, és 1,5 dl vízben feloldott 5 teáskanál étkezési zselatint (forró vízben).

Csokikrém:

4,5 dl habbá vert habtejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot, és 1 dl vízben feloldott 4 teáskanál étkezési zselatint (forró vízben).

Charlotte torta töltése:

A piskótatekercsekkel kirakott műanyag tálba beleöntjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát.

Rátöltjük a csokis krémet, és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.