Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes torta recept

Eperkrémes torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    A piskótalaphoz:

    • 8 tojás
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 8 evőkanál liszt
    • késhegynyi szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 30 dkg eper
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    A tetejére:

    • 1 csomag express zselatinfix
    • Eper szemek

    A torta oldala bevonásához:

    • 2,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ezután jöhet hozzá a tojássárgája, valamint a szódabikarbónával elkevert liszt. A kapott masszát 3 részre osztjuk és külön sütjük meg a lapokat

    A krémhez a tűzhelyen felmelegítjük a fél liter tejet, és kézi habverővel, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet . Addig kevergetjük, míg jó sűrű masszává nem válik. Ha ez megtörtént, hűlni hagyjuk.

    A vajat, a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot egy tálban csomómentes krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit nagyon apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a krémbe, végül hozzákeverjük a citromlét is.

    A tejszínt kemény habbá verjük és hozzá keverjük a krémhez.

    Összeállításkor a krémet 3 részre osztjuk, 1-1 részt rákenünk 1-1 tortalapra. A két tortalapot egymásra tesszük, és befedjük a harmadik tortalappal. A torta oldalát és a tetejét bevonjuk a maradék krémmel.

    A tetejét kirakjuk eperrel,majd a zselatinnal leöntjük.

    A zselatint a tasakon található használati utasítás szerint oldjuk fel.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a torta oldalát bevonjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek