Eperkrémes torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A piskótalaphoz:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

A tetejére:

  • 1 csomag express zselatinfix
  • Eper szemek

A torta oldala bevonásához:

  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítése:

A piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ezután jöhet hozzá a tojássárgája, valamint a szódabikarbónával elkevert liszt. A kapott masszát 3 részre osztjuk és külön sütjük meg a lapokat

A krémhez a tűzhelyen felmelegítjük a fél liter tejet, és kézi habverővel, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet . Addig kevergetjük, míg jó sűrű masszává nem válik. Ha ez megtörtént, hűlni hagyjuk.

A vajat, a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot egy tálban csomómentes krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit nagyon apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a krémbe, végül hozzákeverjük a citromlét is.

A tejszínt kemény habbá verjük és hozzá keverjük a krémhez.

Összeállításkor a krémet 3 részre osztjuk, 1-1 részt rákenünk 1-1 tortalapra. A két tortalapot egymásra tesszük, és befedjük a harmadik tortalappal. A torta oldalát és a tetejét bevonjuk a maradék krémmel.

A tetejét kirakjuk eperrel,majd a zselatinnal leöntjük.

A zselatint a tasakon található használati utasítás szerint oldjuk fel.

A tejszínt kemény habbá verjük és a torta oldalát bevonjuk.