Hozzávalók:
A piskótalaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
A torta oldala bevonásához:
Elkészítése:
A piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ezután jöhet hozzá a tojássárgája, valamint a szódabikarbónával elkevert liszt. A kapott masszát 3 részre osztjuk és külön sütjük meg a lapokat
A krémhez a tűzhelyen felmelegítjük a fél liter tejet, és kézi habverővel, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet . Addig kevergetjük, míg jó sűrű masszává nem válik. Ha ez megtörtént, hűlni hagyjuk.
A vajat, a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot egy tálban csomómentes krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit nagyon apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a krémbe, végül hozzákeverjük a citromlét is.
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzá keverjük a krémhez.
Összeállításkor a krémet 3 részre osztjuk, 1-1 részt rákenünk 1-1 tortalapra. A két tortalapot egymásra tesszük, és befedjük a harmadik tortalappal. A torta oldalát és a tetejét bevonjuk a maradék krémmel.
A tetejét kirakjuk eperrel,majd a zselatinnal leöntjük.
A zselatint a tasakon található használati utasítás szerint oldjuk fel.
A tejszínt kemény habbá verjük és a torta oldalát bevonjuk.