Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperhabos fagyitorta recept

Eperhabos fagyitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
250 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Tészta (6 db tortalaphoz):

    • 600 g finomliszt
    • 5 tk sütőpor
    • 1 tk só
    • 8 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 600 g porcukor
    • 230 g margarin
    • 500 ml tej
    • 6 ek vaníliaaroma
    • 6 ek olaj
    • pár csepp rózsaszín, akvamarin és zöld ételfesték

    Krém:

    • 1 csomag eper ízű pudingpor
    • 400 ml tej
    • 200 ml felvert tejszín
    • 1 üvegcse eperaroma
    • 1 ek cukor

    Bevonáshoz:

    • 600 ml tejszín
    • pár csepp zöld és akvamarin ételfesték

    Díszítés:

    • egy csomag színes szórócukor
    • kókuszgolyó alaptészta, kakaópor nélkül
    • 2 tábla fehércsoki
    • pár csepp rózsaszín és akvamarin ételfesték
    • téli fagyi
    • egy kanál méz

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.

    Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton felverni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.

    Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.

    Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.

    A tésztát két részre osztjuk, egyiket rózsaszín, a másikat menta színűre színezzük. 4-4 merőkanálnyit bélelt formába töltünk. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.

    160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy süssük ki a többit is, így 6 db finom, puha tortalapunk lesz.

    A pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habverővel közepes fokozaton kásásra verjük és kanalanként hozzáadagolva a felvert tejszínt, aromát, könnyed krémet keverünk belőle.

    A tortalapokat rétegezzük a krémmel egy rózsaszín, egy menta váltakozással. Összemérjük a hurkapálcák magasságát a torta tetejének magasságával, ugyanakkorára vágjuk őket és szorosan összefogva őket belenyomjuk függőlegesen a torta közepébe. Erre azért lesz szükség, hogy a torta a magassága miatt ne legyen instabil és ne csússzon szét.

    A tejszínt mentaszínűre színezzük, felverjük, majd bevonjuk vele a tortánkat.

    1-1 tábla fehércsokit gőz felett felolvasztunk. Az egyikbe pár csepp akvamarin színt, a másikba pár csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk és simára keverjük.

    A rózsaszín csokit a torta közepére csorgarjuk, spatulával szélei felé néhány helyen lecsorgatjuk. Kakaó nélküli, fél ökölnyi kerek kókuszgolyó alapot gyúrunk, rátesszük a torta tetejére és kiskanállal finoman meglocsoljuk a kék színű csokival.

    Szórócukorral meghintjük a gombócot, a torta alját, majd mézzel picit megkenjük a télifagyi száját és azt is a szórócukorba mártjuk, végül ráhelyezzük a gombócra.

    Minimum 2 órát hűtőben pihentessük szeletelés előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá