Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta (6 db tortalaphoz):
Krém:
Bevonáshoz:
Díszítés:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton felverni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
A tésztát két részre osztjuk, egyiket rózsaszín, a másikat menta színűre színezzük. 4-4 merőkanálnyit bélelt formába töltünk. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy süssük ki a többit is, így 6 db finom, puha tortalapunk lesz.
A pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habverővel közepes fokozaton kásásra verjük és kanalanként hozzáadagolva a felvert tejszínt, aromát, könnyed krémet keverünk belőle.
A tortalapokat rétegezzük a krémmel egy rózsaszín, egy menta váltakozással. Összemérjük a hurkapálcák magasságát a torta tetejének magasságával, ugyanakkorára vágjuk őket és szorosan összefogva őket belenyomjuk függőlegesen a torta közepébe. Erre azért lesz szükség, hogy a torta a magassága miatt ne legyen instabil és ne csússzon szét.
A tejszínt mentaszínűre színezzük, felverjük, majd bevonjuk vele a tortánkat.
1-1 tábla fehércsokit gőz felett felolvasztunk. Az egyikbe pár csepp akvamarin színt, a másikba pár csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk és simára keverjük.
A rózsaszín csokit a torta közepére csorgarjuk, spatulával szélei felé néhány helyen lecsorgatjuk. Kakaó nélküli, fél ökölnyi kerek kókuszgolyó alapot gyúrunk, rátesszük a torta tetejére és kiskanállal finoman meglocsoljuk a kék színű csokival.
Szórócukorral meghintjük a gombócot, a torta alját, majd mézzel picit megkenjük a télifagyi száját és azt is a szórócukorba mártjuk, végül ráhelyezzük a gombócra.
Minimum 2 órát hűtőben pihentessük szeletelés előtt.