Eper torta recept
Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 1 kis üveges eperdzsem (házi, ha lehetséges)
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag epres tortakrém
- 4 dl tej
Tetejére:
- 1 tábla tejcsokoládé
- 50 dkg friss eper
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőprort és eldolgozzuk a masszát.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A forma alját sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a masszűt és kb 35-40 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.
Az első lapot tányérra helyezzük és elkészítjük az epres tortakrémet. A epres tortakrém port egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tejet és robotgéppel felverjük.
Ezt a krémet rákenjük a piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük eperdzsemmel. Habfixálóval felverjük a habtejszínt és a felét rákenjük az eperdzsemre. Ezután rátesszük a harmadik piskóta lapot és bevonjuk az egész tortát a megmaradt tejszínhabbal.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a torta szélére csurgatjuk. A torta tetejére megmosott, friss eper szemeket helyezünk.