Egyszerű egyben sült csokitorta recept
Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 375 g étcsokoládé és/vagy tortabevonó
- 170 g barnacukor
- 170 g finomliszt
- 80 g darált mandula
- 2 ek tej
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
170 fokra állítva bekapcsoltam a sütőt.
Gőz fölé helyeztem egy üveg keverőtálat. Beleraktam a vajat, kézi habverővel segítettem az olvadást. Hozzáadtam a csokikat (nekem két tortabevonó 2×100 g, és 2 tábla Boci étcsoki 2×90 g volt itthon), ezeket is felolvasztottam, a habverővel kevergettem. Mikor már homogén massza volt, levéve a gőzről hozzáadtam a többi hozzávalót és a biztos keveredés érdekében robotgépet hívtam segítségül.
Egy 26 centis kapcsos tortaformát zsírpapírral kibéleltem (úgy a legbiztosabb, ha először is egy túllógó darabot bekapcsolsz a forma aljára téve, majd megvajazod belülről az oldalát, hogy oda is odaragadjon egy túllógó papír, végül levágod a felesleget). A masszát beleöntöttem a formába, alufóliával letakartam és alsó-felső sütést beállítva 40 percig rá sem néztem a sütire.
Amikor ez az idő letelt, a fóliát levéve megvártam, míg kihűl, majd a hűtőbe tettem, mert megdermedve finom igazán. A szeletelést minden vágás előtt forró vízbe mártott késsel ajánlatos végezni. A tetejét meg lehet szórni vastagon (keserű) kakaóporral, a tetejére, vagy mellé tejszínhab adható (a képen látható mennyiségnél lehet jóval több is), sőt, elkápráztatásul még bármilyen idénygyümölcs is kínálható.
Tipp:
Nem vagyok csokitorta rajongó, de ez még nekem is bejött!