Egyszerű egyben sült csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 125 g vaj
  • 375 g étcsokoládé és/vagy tortabevonó
  • 170 g barnacukor
  • 170 g finomliszt
  • 80 g darált mandula
  • 2 ek tej
  • 5 tojás

Elkészítése:

170 fokra állítva bekapcsoltam a sütőt.

Gőz fölé helyeztem egy üveg keverőtálat. Beleraktam a vajat, kézi habverővel segítettem az olvadást. Hozzáadtam a csokikat (nekem két tortabevonó 2×100 g, és 2 tábla Boci étcsoki 2×90 g volt itthon), ezeket is felolvasztottam, a habverővel kevergettem. Mikor már homogén massza volt, levéve a gőzről hozzáadtam a többi hozzávalót és a biztos keveredés érdekében robotgépet hívtam segítségül.

Egy 26 centis kapcsos tortaformát zsírpapírral kibéleltem (úgy a legbiztosabb, ha először is egy túllógó darabot bekapcsolsz a forma aljára téve, majd megvajazod belülről az oldalát, hogy oda is odaragadjon egy túllógó papír, végül levágod a felesleget). A masszát beleöntöttem a formába, alufóliával letakartam és alsó-felső sütést beállítva 40 percig rá sem néztem a sütire.

Amikor ez az idő letelt, a fóliát levéve megvártam, míg kihűl, majd a hűtőbe tettem, mert megdermedve finom igazán. A szeletelést minden vágás előtt forró vízbe mártott késsel ajánlatos végezni. A tetejét meg lehet szórni vastagon (keserű) kakaóporral, a tetejére, vagy mellé tejszínhab adható (a képen látható mennyiségnél lehet jóval több is), sőt, elkápráztatásul még bármilyen idénygyümölcs is kínálható.

Tipp:

Nem vagyok csokitorta rajongó, de ez még nekem is bejött!