Dobos torta gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg cukor
- 60 dkg rizsliszt
- 6 csipetnyi szódabikarbóna
- 6 csipetnyi só
Krém:
- 35 dkg cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg margarin
A karamellhez:
- 15 dkg porcukor
- 2-3 ek víz
- 1 tk ecet
- 2 tk margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 6 db piskótát sütünk, piskótánként: 2 tojásból, 4 dkg cukorból, 5 dkg rizslisztből, csipetnyi sóval és szódabikarbónával.
A lisztet szitáljuk át, melybe teszünk csipetnyi szódabikarbónát. A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. Akkor jó, ha a cukor feloldódik és a krém kifehéredik. Az átszitált lisztet fokozatosan keverjük a tojáskrémbe.
A tojásfehérjét, csipet sóval verjük kemény habbá. A tojáshabot óvatos mozdulatokkal, keverjük a krémhez. Egy 24 cm formát, kibélelek sütőpapírral, beleöntjük a piskóta tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt, készre sütjük.
Ha készen vagyunk a piskótákkal, hozzáfoghatunk a krém elkészítéséhez!
A krémet szeretem legalább 1 nappal előre elkészíteni, mert finomabb és jobban összeáll!
A cukrot, kakaót és az egész tojásokat gőz fölött addig főzzük, míg a cukor el nem olvad és az egész krém jól össze áll. Ezután teljesen kihűtjük, majd ezt követően hozzákeverjük a vajat, amit legalább 10-15 percig robotgéppel jól kikeverünk.
A karamellhez a cukrot simára keverjük a vízzel, majd hozzákeverjük az ecetet és a margarint. Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett világos színűre karamellizáljuk.
Kiválasztunk egy tortalapot (a legszebbet), majd a forró karamellt ráöntjük és egyenletesen elsimítjuk. Ezután a még meleg karamellen, késsel bejelöljük a tortacikkeket, majd hagyjuk teljesen kihűlni, megkeményedni (a kést margarinnal vékonyan kenjük meg, akkor nem fog ráragadni a karamell).
A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, végül pedig ráhelyezzük a karamelles tortalapot. Ízlés szerint a torta oldalán a krémet, még megszórhatjuk darált dióval,vagy kókusszal is.
Ezután hűvös helyre tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen és könnyen tudjuk majd szeletelni. Tálalás előtt éles késsel, a jelölések mentén felszeleteljük a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »