Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótorta recept

Diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    18 cm-es tortaformához

    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 3 ek darált dió
    • 3 g sütőpor

    Diókrém:

    • 20 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 15 dkg darált dió
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek liszt
    • 10 dkg vaj
    • rum aroma

    Tetejére:

    • darált dió

    Díszítés:

    • 1 dl habtejszín
    • 5 g habfixáló

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.  A lisztet, diót, sütőport külön kis edényben összekeverjük.

    A sárgákat a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a száraz, összekevert hozzávalókat, a végén beleforgatjuk a kemény habot.

    A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük. Előmelegített sütőben megsütjük az első 10 percben 175°C-on, majd 20 percig 160°C-on alul-felül sütésen. Ha kész, 3 részre vágjuk, rácson hagyjuk kihűlni.

    Diókrém:

    A cukrokat a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben elkevertük a lisztet. Pár percig főzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a puha vajat, jó habosra kikeverjük, és rum aromával ízesítjük. (Ha nagyon folyékony lenne, tegyünk még bele darált diót, ha sűrű, akkor tejet)

    Díszítés:

    A hideg habtejszínt felverjük, majd a vége fele hozzáadagoljuk apránként a fixálót.

    Összeállítás:

    A tetejére maradjon bőven krém, hogy az egész tortát be lehessen fedni. Az első két tortalapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a 3.-at, nagyjából kör alakúra vágjuk, spakli segítségével bevonjuk a krémmel, majd megszórjuk bőven darált dióval, tejszínhabbal, diógerezdekkel díszítjük.

    1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Összesen 300 g darált dióra van szükség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá