Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótorta recept

Diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 10 dkg barna cukor
    • 30 dkg darált dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só

    A krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl tej
    • 4 dkg keményítő
    • 20 dkg puha margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs Bourbon vaníliás cukor

    A díszítéshez:

    • 5 dkg barna cukor
    • 5 dkg dió
    • 5 dkg csokoládé reszelék

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 db 20 cm-es torta formát sütőpappírral bélelünk. Darált diót, a sütőport összekeverjük majd a citrom reszelt héjával ízesítjük – félretesszük.

    A tojás fehérjét félkemény habbá verjük a sóval, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a cukrot – amitől fényes habot kapunk. Óvatosan hozzáforgatjuk a diós keveréket és két tortaformába elosztva az előmelegített sütőbe toljuk, kb 10-15 percre. A kisült lapokat rácsra téve hűtjük.

    A krémhez a tojások sárgáját, tejet és keményítőt egy lábasban simára keverjük és tűzhelyre téve sűrű krémet főzünk. A vajat és a kétféle cukrot laza habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel dúsítva, tovább habosítjuk. Megtöltjük vele a lapokat és kedvünk szerint díszítve behűtjük egy pár órára.

    (Nálam a díszítés diós grillázs kissé kiklopfolva :)

    Tipp:

    Senkit se tévesszen meg a torta alacsonyabb termete! Az első szelet után rájövünk milyen kis kiadós , “csupa diós” finomsággal örvendeztettük meg szeretteinket!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá