Hozzávalók:
Tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 db 20 cm-es torta formát sütőpappírral bélelünk. Darált diót, a sütőport összekeverjük majd a citrom reszelt héjával ízesítjük – félretesszük.
A tojás fehérjét félkemény habbá verjük a sóval, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a cukrot – amitől fényes habot kapunk. Óvatosan hozzáforgatjuk a diós keveréket és két tortaformába elosztva az előmelegített sütőbe toljuk, kb 10-15 percre. A kisült lapokat rácsra téve hűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját, tejet és keményítőt egy lábasban simára keverjük és tűzhelyre téve sűrű krémet főzünk. A vajat és a kétféle cukrot laza habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel dúsítva, tovább habosítjuk. Megtöltjük vele a lapokat és kedvünk szerint díszítve behűtjük egy pár órára.
(Nálam a díszítés diós grillázs kissé kiklopfolva :)
Senkit se tévesszen meg a torta alacsonyabb termete! Az első szelet után rájövünk milyen kis kiadós , “csupa diós” finomsággal örvendeztettük meg szeretteinket!