Diétás joghurttorta recept
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál fruktóz
- 4 púpos evőkanál mandulaliszt
Krém:
- 330 g görög joghurt
- 200 ml habtejszín
- fél citrom leve
- egy narancs reszelt héja
- 1 csomag expressz zselatin fix
- Gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet. A kész masszát vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 25-30 perc alatt megsütjük.
Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá. Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a citrom levét, narancs héját végül a joghurtot.
A kihűlt piskótát hagyjuk a tortaformában, kanalazzuk rá a joghurtos krém felét, majd helyezzünk rá ízlés szerint a gyümölcsökből. A maradék krémet terítsük a gyümölcsökre, és tört mandulával vagy gyümölcsökkel díszítsük.