Csokoládétorta párizsi krémmel recept
Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez
Tészta hozzávalói:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 15 dkg liszt
- ½ tasak sütőpor
A krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 15 dkg kakaópor
- 15 dkg csokoládé
- 30 dkg vaj
A bevonathoz:
- a krém 1/3 része
- 25 dkg csokoládé
- 3 ek étolaj
- friss eper tetszés szerint
- csokoládéforgács tetszés szerint
- csokibevonatos áfonya szemek
- marcipán levelek
Elkészítése:
A piskóta készítése:
A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük és fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral, sütőporral kevert, majd átszitált lisztet.
A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként, 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.
A krém készítése:
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, a csokoládét és a vaj felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük, jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
A lapokat betöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is körbekenjük vele.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd a tortát bevonjuk vele. Hagyjuk megdermedni, majd ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!