Csokilapos málnamousse torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg étcsoki
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 4 dkg liszt
Kenéshez:
- málnalekvár
Málsnamousse:
- 12,5 dkg natúr joghurt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 1,5 dkg zselatin
- 3 dl habtejszín
Csokilapokhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csokival kezdünk. A csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd egy sütőpapíron vékonyan elterítjük. Felhasználásig félretesszük.
A tortaformát sütőpapírral béleljük vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 160 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A csokit és a vajat összeolvasztjuk gőz fölött. A tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a csokis-vajas keveréket is. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát a formába öntjük és kb 20-22 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.
A krémhez a zselatint felöntjük kevés vízzel és hagyjuk, hogy jól megduzzadjon.
A joghurthoz hozzáadjuk a málnát és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a málnás krémből keverünk hozzá keveset és az egészet visszaöntjük a krémhez és gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt és az egészet együtt keményre felverjük.
A lapot kettévágjuk. Az egyik felét visszatesszük a formába vagy állítható tortakarikát teszünk köré. Megkenjük alaposan málnalekvárral, majd rátesszük a másik lapot is. A krémet három részre osztjuk és az egyik felét elsimítjuk a kakaós lapon.
A csokit nagyobb darabokra tördeljük. Kitesszük vele a krémet, majd rásimítjuk a következő adag krémet, erre ismét csokilapot teszünk, végül befedjük a maradék krémmel és elsimítjuk.
Míg megköt, addig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »