Csokilapos málnamousse torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg étcsoki
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 4 dkg liszt
Kenéshez:
- málnalekvár
Málsnamousse:
- 12,5 dkg natúr joghurt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 1,5 dkg zselatin
- 3 dl habtejszín
Csokilapokhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csokival kezdünk. A csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd egy sütőpapíron vékonyan elterítjük. Felhasználásig félretesszük.
A tortaformát sütőpapírral béleljük vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 160 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A csokit és a vajat összeolvasztjuk gőz fölött. A tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a csokis-vajas keveréket is. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát a formába öntjük és kb 20-22 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.
A krémhez a zselatint felöntjük kevés vízzel és hagyjuk, hogy jól megduzzadjon.
A joghurthoz hozzáadjuk a málnát és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a málnás krémből keverünk hozzá keveset és az egészet visszaöntjük a krémhez és gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt és az egészet együtt keményre felverjük.
A lapot kettévágjuk. Az egyik felét visszatesszük a formába vagy állítható tortakarikát teszünk köré. Megkenjük alaposan málnalekvárral, majd rátesszük a másik lapot is. A krémet három részre osztjuk és az egyik felét elsimítjuk a kakaós lapon.
A csokit nagyobb darabokra tördeljük. Kitesszük vele a krémet, majd rásimítjuk a következő adag krémet, erre ismét csokilapot teszünk, végül befedjük a maradék krémmel és elsimítjuk.
Míg megköt, addig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.