Cream tart recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Linzer:
- 200 g diawellness 50 %-ban szénhidrátcsökkentett liszt (vagy sima finomliszt)
- 100 g hideg vaj
- 20 g paleo négyszeres erősségű, porrá őrölt édesítő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- vaníliaaroma ízlés szerint
Krém:
- 30 g nyírfacukros vaníliás pudingpor
- 125 ml tej
- 1 nyírfacukros vaníliás cukor
- 250 g krémes túró
- 2 dl habtejszín
- 20 g négyszeres erősségű édesítő
Elkészítése:
A linzerhez a tojáson kívűl mindent egy késes konyhai robotgépben 10 másodperc alatt összedolgoztattam, majd vékony sugárban hozzáöntöttem a tojást. A gép 15 másodperc alatt készre dolgozta. Én már csak így készítem a hasonló tésztákat, de természetesen kézzel is összegyúrható.
Fóliába csomagoltam és 1 órát hűtőben pihentettem.
2 részre osztottam és 4 mm vastagságúra nyújtottam. Ebből a mennyiségből a kimaradt tésztából lett 5 kisebb linzerkarika. A szív alakú sablont a netről nyomtattam ki, ez alapján vágtam körbe a 2 lapot.
Sütőpapíros tepsiben, 180 fokon, 35 perc alatt megsütöttem a lapokat.
A krémhez először a pudingot felfőztem a tejben.
A pudingot hűtés után krémesre kevertem a túróval. A tejszínben elkevertem az édesítőt, kemény habot vertem belőle, majd összekevertem a két krémet. Simacsöves nyomózsákból diszítettem.
A díszítéshez használtam: epret, málnát, áfonyát, minigerberát, cukormentes fehárcsokiból készült bon-bon szívecskét (plusz pici piros ételfestéket)
.
Tipp:
A linzertészta nem a legideálisabb tészta ehhez a tortához, mert a krém hűtést igényel, a tészta viszont kemény lesz a hidegtől. Az ideális a lajcsi szelet mézes tésztája, de sajnos a mézet nem tudom helyettesíteni cukormentes kivitelezésben. Picit nehéz volt szeletelni,de 5 perc alatt elfogyott és mindenkinek ízlett.