Coca-colás üveg torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 2 l-es üveg megtöltéséhez:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 5 ek cukor vagy édesítőszer
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor (el is maradhat)
- 1 ek édesített instant kávé 1/2 dl vízzel összekeverve (jó a sima, lefőzött kávé is)
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor vagy édesítőszer
- 1 dl víz
- 1 ek instant kávé
- 20 dkg vaj vagy margarin
Formához:
- 60 dkg étcsokoládé felolvasztva kb
- 1/2 dl olajjal
Elkészítése:
Krém:
A pudingporokat az instant kávéval és vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a curkot és a tejet, majd összefőzzük.
Ahogy levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat vagy margarint,majd ha teljesen kihűlt, géppel jól felhabosítjuk.
Bevonás:
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd az olajjal elkeverjük. Selymesen bársonyos állagú legyen. Lehet kevesebbel is kezdeni és pótolni, ha nem elég. Én biztosra akartam menni, ezért inkább vastagabban vontam be az üveget.
A kimosott kólásüvegről levágjuk a kis karikát, ami a száján van és félretesszük. Tálaláskor visszatesszük a kész süire.
Lefektetjük az üveget és kivágunk egy téglalap alakú formát belőle, majd az olvasztott csokoládéból töltünk az üvegbe és óvatosan körbeforgatjuk (valami legyen alatta, hogy ne az asztalra folyjon ki esetleg a csoki, ha túlfordítjuk).
Érdemes a nyílásnál kezdeni a bevonást, mert utána már könnyebben kicsordul az üregen keresztül. Hideg helyen megdermesztjük, majd újra megismételjük a folyamatot és szintén jól kihűtjük.
Piskóta:
Amíg dermed a csokoládé, addig elkészítjük a piskótát. A tojásokat a cukorral vagy édesítővel egy robotgép segítségével kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a vízben elkevert instant kávét, vagy a sima lefőzöttet, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A kihűlt piskótát csíkokra vágjuk és a kezünk ügyébe rakjuk a krémet is.
Összeállítás:
A résen keresztül először a piskótacsíkokat rakjuk be úgy, hogy az üveg alját és az oldalát rakjuk körbe. Ha már nem tudunk többet belerakni, akkor jöhet a krém. Óvatosan kanállal megtöltjük (az üveg szájánál is) a belsejét és ahogy töltjük, úgy rakjuk a piskótát is körbe, végül a résnél is piskóta legyen, majd ha kész, akkor ezt a részt is beöntjük csokoládéval és jól kihűtjük az egészet.
Én este készítettem és egy éjszakát a hűtőben pihent, majd mielőtt elkezdtem “lehámozni” az üveget, betettem a fagyasztóba 20 percre, aztán szépen le is tudtam szedni a műanyagot róla. Nagyon finom lett!
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »