Coca-colás üveg torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 2 l-es üveg megtöltéséhez:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek liszt
- 5 ek cukor vagy édesítőszer
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor (el is maradhat)
- 1 ek édesített instant kávé 1/2 dl vízzel összekeverve (jó a sima, lefőzött kávé is)
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor vagy édesítőszer
- 1 dl víz
- 1 ek instant kávé
- 20 dkg vaj vagy margarin
Formához:
- 60 dkg étcsokoládé felolvasztva kb
- 1/2 dl olajjal
Elkészítése:
Krém:
A pudingporokat az instant kávéval és vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a curkot és a tejet, majd összefőzzük.
Ahogy levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat vagy margarint,majd ha teljesen kihűlt, géppel jól felhabosítjuk.
Bevonás:
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd az olajjal elkeverjük. Selymesen bársonyos állagú legyen. Lehet kevesebbel is kezdeni és pótolni, ha nem elég. Én biztosra akartam menni, ezért inkább vastagabban vontam be az üveget.
A kimosott kólásüvegről levágjuk a kis karikát, ami a száján van és félretesszük. Tálaláskor visszatesszük a kész süire.
Lefektetjük az üveget és kivágunk egy téglalap alakú formát belőle, majd az olvasztott csokoládéból töltünk az üvegbe és óvatosan körbeforgatjuk (valami legyen alatta, hogy ne az asztalra folyjon ki esetleg a csoki, ha túlfordítjuk).
Érdemes a nyílásnál kezdeni a bevonást, mert utána már könnyebben kicsordul az üregen keresztül. Hideg helyen megdermesztjük, majd újra megismételjük a folyamatot és szintén jól kihűtjük.
Piskóta:
Amíg dermed a csokoládé, addig elkészítjük a piskótát. A tojásokat a cukorral vagy édesítővel egy robotgép segítségével kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a vízben elkevert instant kávét, vagy a sima lefőzöttet, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A kihűlt piskótát csíkokra vágjuk és a kezünk ügyébe rakjuk a krémet is.
Összeállítás:
A résen keresztül először a piskótacsíkokat rakjuk be úgy, hogy az üveg alját és az oldalát rakjuk körbe. Ha már nem tudunk többet belerakni, akkor jöhet a krém. Óvatosan kanállal megtöltjük (az üveg szájánál is) a belsejét és ahogy töltjük, úgy rakjuk a piskótát is körbe, végül a résnél is piskóta legyen, majd ha kész, akkor ezt a részt is beöntjük csokoládéval és jól kihűtjük az egészet.
Én este készítettem és egy éjszakát a hűtőben pihent, majd mielőtt elkezdtem “lehámozni” az üveget, betettem a fagyasztóba 20 percre, aztán szépen le is tudtam szedni a műanyagot róla. Nagyon finom lett!
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









