Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos túrótorta recept

Citromos túrótorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Az omlós tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    A torta forma kikenéséhez (26 cm):

    • vaj

    A szóráshoz:

    • zsemlemorzsa
    • 1 doboz felezett őszibarack

    A túrókrémhez:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg cukor
    • 1 citromaroma vagy 1 nagy citrom leve és reszelt héja
    • 1 kg túró
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 dl tej

    Ezenkívül:

    • citromszeletek és porcukor a díszítéshez

    Elkészítése:
    A lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele,a tojást hozzáadjuk. A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük,a cukrot és a vaníliás cukrot bele szórjuk. Az egészet sima tésztává dolgozzuk.A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és a morzsával megszórt formába tesszük és a tészta peremét megemeljük. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük. A tojásokat a cukorral,citromaromával habosra felverjük. Először a túrót,majd az átszitált pudingport,végül a tejet keverjük hozzá. A túrómasszát a tésztára terítjük és kisütjük 180 fokon. A kisült tésztát vegyük ki a sütőből és egy rácson hűtsük ki. Vegyük ki a formából és helyezzük el egy tálcán. Díszítsük a tortát citromkarikákkal és levelekkel. Hintsük meg porcukorral és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá