Citromos túrótorta recept
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
A torta forma kikenéséhez (26 cm):
- vaj
A szóráshoz:
- zsemlemorzsa
- 1 doboz felezett őszibarack
A túrókrémhez:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg cukor
- 1 citromaroma vagy 1 nagy citrom leve és reszelt héja
- 1 kg túró
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
Ezenkívül:
- citromszeletek és porcukor a díszítéshez
Elkészítése:
A lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele,a tojást hozzáadjuk. A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük,a cukrot és a vaníliás cukrot bele szórjuk. Az egészet sima tésztává dolgozzuk.A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és a morzsával megszórt formába tesszük és a tészta peremét megemeljük. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük. A tojásokat a cukorral,citromaromával habosra felverjük. Először a túrót,majd az átszitált pudingport,végül a tejet keverjük hozzá. A túrómasszát a tésztára terítjük és kisütjük 180 fokon. A kisült tésztát vegyük ki a sütőből és egy rácson hűtsük ki. Vegyük ki a formából és helyezzük el egy tálcán. Díszítsük a tortát citromkarikákkal és levelekkel. Hintsük meg porcukorral és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.