Citromos túrótorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A torta forma kikenéséhez (26 cm):

  • vaj

A szóráshoz:

  • zsemlemorzsa
  • 1 doboz felezett őszibarack

A túrókrémhez:

  • 4 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 citromaroma vagy 1 nagy citrom leve és reszelt héja
  • 1 kg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej

Ezenkívül:

  • citromszeletek és porcukor a díszítéshez

Elkészítése:
A lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele,a tojást hozzáadjuk. A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük,a cukrot és a vaníliás cukrot bele szórjuk. Az egészet sima tésztává dolgozzuk.A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és a morzsával megszórt formába tesszük és a tészta peremét megemeljük. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük. A tojásokat a cukorral,citromaromával habosra felverjük. Először a túrót,majd az átszitált pudingport,végül a tejet keverjük hozzá. A túrómasszát a tésztára terítjük és kisütjük 180 fokon. A kisült tésztát vegyük ki a sütőből és egy rácson hűtsük ki. Vegyük ki a formából és helyezzük el egy tálcán. Díszítsük a tortát citromkarikákkal és levelekkel. Hintsük meg porcukorral és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.