Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás brownie málnás habkoronával recept

Céklás brownie málnás habkoronával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Brownie:

    • 12,5 dkg főtt cékla
    • 12,5 dkg étcsokoládé
    • 6 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2,5 dkg étkezési keményítő
    • 0,5 kk sütőpor
    • 2 dkg cukrozatlan kakaó
    • 5 dkg darált dió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Málnahab:

    • 5-10 dkg málna
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és botmixerrel pépesítjük.

    A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba öntjük, és állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

    Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, és végül a keményítőt. Pár perc alatt simára keverjük.

    Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes lángon (180 fok) kb. 25-30 percig sütjük.

    A sütőből kivéve a formában hagyva langyosra hűtjük, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

    Málnahab készítése:

    A málnát leturmixoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát.

    A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, és a tetejére kanalazzuk a habot.

    Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen, és a málnás ízzel jól összeérjen.

    A céklás brownie málnás habkoronával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 292 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá