Céklás brownie málnás habkoronával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Brownie:

  • 12,5 dkg főtt cékla
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 0,5 kk sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaó
  • 5 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor

Málnahab:

  • 5-10 dkg málna
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és botmixerrel pépesítjük.

A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba öntjük, és állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, és végül a keményítőt. Pár perc alatt simára keverjük.

Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes lángon (180 fok) kb. 25-30 percig sütjük.

A sütőből kivéve a formában hagyva langyosra hűtjük, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Málnahab készítése:

A málnát leturmixoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát.

A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, és a tetejére kanalazzuk a habot.

Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen, és a málnás ízzel jól összeérjen.