Hozzávalók:
Brownie:
Málnahab:
Elkészítése:
A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és botmixerrel pépesítjük.
A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba öntjük, és állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, és végül a keményítőt. Pár perc alatt simára keverjük.
Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes lángon (180 fok) kb. 25-30 percig sütjük.
A sütőből kivéve a formában hagyva langyosra hűtjük, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.
A málnát leturmixoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát.
A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, és a tetejére kanalazzuk a habot.
Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen, és a málnás ízzel jól összeérjen.