Cappuccinos mascarpone torta recept

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg keksz darabokra törve
- 8 dkg vaj
- 3-4 ek fekete kávé (lefőzött)
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek cappuccinopor
- 30 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 cs habfixáló
Elkészítése:
Egy 23 cm-es formát előkészítünk.
Az alaphoz a kekszet apróra tördeljük (nálam vegyesen volt kakaós győri keksz és sima háztartási keksz).
A kekszet a vajjal és annyi fekete kávával kikeverjük, hogy a forma aljára könnyedén bele tudjuk nyomkodni.
Tehát a forma alját kibéleljük a kekszes alappal. Fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
A mascarponét a cukrokkal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cappuccinoport is.
A tejszínt kemény habbá verjük és apránként adagoljuk a krémhez. Jól kihabosítjuk, majd a habfixálókat beleszórjuk és jól elkeverjük.
A torta oldalát feltesszük és a krémet beletöltjük. Jól megrázzuk és elsimítjuk.
4-5 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »