Cappuccinos mascarpone torta recept

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg keksz darabokra törve
- 8 dkg vaj
- 3-4 ek fekete kávé (lefőzött)
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek cappuccinopor
- 30 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 cs habfixáló
Elkészítése:
Egy 23 cm-es formát előkészítünk.
Az alaphoz a kekszet apróra tördeljük (nálam vegyesen volt kakaós győri keksz és sima háztartási keksz).
A kekszet a vajjal és annyi fekete kávával kikeverjük, hogy a forma aljára könnyedén bele tudjuk nyomkodni.
Tehát a forma alját kibéleljük a kekszes alappal. Fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
A mascarponét a cukrokkal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cappuccinoport is.
A tejszínt kemény habbá verjük és apránként adagoljuk a krémhez. Jól kihabosítjuk, majd a habfixálókat beleszórjuk és jól elkeverjük.
A torta oldalát feltesszük és a krémet beletöltjük. Jól megrázzuk és elsimítjuk.
4-5 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »