Cappuccinos mascarpone torta recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg keksz darabokra törve
- 8 dkg vaj
- 3-4 ek fekete kávé (lefőzött)
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek cappuccinopor
- 30 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 cs habfixáló
Elkészítése:
Egy 23 cm-es formát előkészítünk.
Az alaphoz a kekszet apróra tördeljük (nálam vegyesen volt kakaós győri keksz és sima háztartási keksz).
A kekszet a vajjal és annyi fekete kávával kikeverjük, hogy a forma aljára könnyedén bele tudjuk nyomkodni.
Tehát a forma alját kibéleljük a kekszes alappal. Fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
A mascarponét a cukrokkal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cappuccinoport is.
A tejszínt kemény habbá verjük és apránként adagoljuk a krémhez. Jól kihabosítjuk, majd a habfixálókat beleszórjuk és jól elkeverjük.
A torta oldalát feltesszük és a krémet beletöltjük. Jól megrázzuk és elsimítjuk.
4-5 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










