Bociszelet tortában sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 260 g cukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 260 g liszt
- 40 g sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 500 g túró
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g cukor
- reszelt citrom és narancshéj
- 2-3 ek tejföl
A mázhoz:
- 1 csomag fehércsokis pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
A díszítéshez:
- csokiszív
- csoki forgács
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a kakaós, sütőporos lisztet, robotgéppel simára keverjük.
Végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral és a massza felét beleöntjük.
A túrót és a hozzávalókat összeturmixoljuk és a formában lévő masszára tesszük egy kávéskanál segítségével.
A maradék masszát óvatosan ráöntjük.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálra tesszük a tetejét és oldalát lekenjük a pudinggal, és díszítjük. Kínálásig a hűtőben tároljuk.
Tipp:
Aki édesen szereti tehet bele még cukrot. Ízlés szerinti pudingot kinek mi a kedvence használunk. A díszítés is ízlés szerint.