Baracktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 29 cm-es gyümölcsorta formához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek finomliszt
- 6 ek porcukor
- fél cs sütőpor
Krém:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- kb 35 dkg őszibarack
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem, a lisztbe elkeverem a sütőport.
A kikevert tojássárgához adom a sütőporos lisztet és a felvert habot óvatosan. Vajazott, lisztezett 29 cm-es formába öntöm a masszát és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.
Rácsra téve hagyom kihűlni.
A pudingokat a tejben a szokásos módon megfőzöm és hagyom kihűlni. A vajat a cukorral kikeverem és hozzáadom a már kihűlt pudinghoz és az egészet jól kihabosítom.
Rákenem a krémet a piskótára és kirakom a szeletelt őszibarackkal a tetejét.
A tortazselét a leírás szerint elkészítem és ráöntöm a torta tetejére. Amint a zselé megdermedt, már lehet is szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »