Baracktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 29 cm-es gyümölcsorta formához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek finomliszt
- 6 ek porcukor
- fél cs sütőpor
Krém:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- kb 35 dkg őszibarack
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem, a lisztbe elkeverem a sütőport.
A kikevert tojássárgához adom a sütőporos lisztet és a felvert habot óvatosan. Vajazott, lisztezett 29 cm-es formába öntöm a masszát és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.
Rácsra téve hagyom kihűlni.
A pudingokat a tejben a szokásos módon megfőzöm és hagyom kihűlni. A vajat a cukorral kikeverem és hozzáadom a már kihűlt pudinghoz és az egészet jól kihabosítom.
Rákenem a krémet a piskótára és kirakom a szeletelt őszibarackkal a tetejét.
A tortazselét a leírás szerint elkészítem és ráöntöm a torta tetejére. Amint a zselé megdermedt, már lehet is szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »