Baracktorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 29 cm-es gyümölcsorta formához:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek finomliszt
  • 6 ek porcukor
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • kb 35 dkg őszibarack
  • 1 cs színtelen tortazselé

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem, a lisztbe elkeverem a sütőport.

A kikevert tojássárgához adom a sütőporos lisztet és a felvert habot óvatosan. Vajazott, lisztezett 29 cm-es formába öntöm a masszát és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöm.

Rácsra téve hagyom kihűlni.

A pudingokat a tejben a szokásos módon megfőzöm és hagyom kihűlni. A vajat a cukorral kikeverem és hozzáadom a már kihűlt pudinghoz és az egészet jól kihabosítom.

Rákenem a krémet a piskótára és kirakom a szeletelt őszibarackkal a tetejét.

A tortazselét a leírás szerint elkészítem és ráöntöm a torta tetejére. Amint a zselé megdermedt, már lehet is szeletelni.

Jó étvágyat kívánok!