Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos máktorta recept

Barackos máktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Linzer alaphoz:

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • vaníliás cukor

    Máktöltelékhez:

    • 10 dkg vaj
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg kristálycukor
    • 5 dkg porcukor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg darált mák
    • 8 dkg liszt

    Továbbá:

    • 1 üveg őszibarack befőtt és
    • baracklekvár a kenéshez

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a linzer alapot. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy 20-22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belenyomkodjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben elősütjük. Amíg sül, összeállítjuk a máktölteléket. A vajat kikeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, és ízesítjük a reszelt citromhéjjal, valamint a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, végül belekeverjük a darált mákkal összekevert lisztet.

    Az elősütött linzert megkenjük baracklekvárral, a lecsöpögtetett, szeletekre vágott barack befőttet vékony rétegben szétterítjük rajta, majd a mákos masszát ráöntjük. Visszatesszük a sütőbe, és további 30-35 percig sütjük.

    Ha megsült, porcukorral meghintjük.

    A barackos máktorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 251 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá