Hozzávalók:
Linzer alaphoz:
Máktöltelékhez:
Továbbá:
Elkészítése:
Először elkészítjük a linzer alapot. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy 20-22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben elősütjük. Amíg sül, összeállítjuk a máktölteléket. A vajat kikeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, és ízesítjük a reszelt citromhéjjal, valamint a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, végül belekeverjük a darált mákkal összekevert lisztet.
Az elősütött linzert megkenjük baracklekvárral, a lecsöpögtetett, szeletekre vágott barack befőttet vékony rétegben szétterítjük rajta, majd a mákos masszát ráöntjük. Visszatesszük a sütőbe, és további 30-35 percig sütjük.
Ha megsült, porcukorral meghintjük.