Avokádókrémes csokitorta recept

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 3*2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3*2 ek cukor
- 3*1 ek kakaópor
- 3*3 ek finomliszt
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 avokádó (érett)
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk citromlé
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokatt habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk 3 lapot vagy egyszerre megsütjük és azután vágjuk 3 részre.
A mascarponét, az avokádó húsát és a citromlét botmixerrel krémesre keverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a krémes avokádót és a vaníliát.
A krém 2/3 – ad részével betöltjük a piskótalapokat, a megmaradt krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »