Avokádókrémes csokitorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 3*2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3*2 ek cukor
- 3*1 ek kakaópor
- 3*3 ek finomliszt
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 avokádó (érett)
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk citromlé
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokatt habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk 3 lapot vagy egyszerre megsütjük és azután vágjuk 3 részre.
A mascarponét, az avokádó húsát és a citromlét botmixerrel krémesre keverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a krémes avokádót és a vaníliát.
A krém 2/3 – ad részével betöltjük a piskótalapokat, a megmaradt krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.