Avokádókrémes csokitorta recept
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 3*2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3*2 ek cukor
- 3*1 ek kakaópor
- 3*3 ek finomliszt
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 avokádó (érett)
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk citromlé
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokatt habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk 3 lapot vagy egyszerre megsütjük és azután vágjuk 3 részre.
A mascarponét, az avokádó húsát és a citromlét botmixerrel krémesre keverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a krémes avokádót és a vaníliát.
A krém 2/3 – ad részével betöltjük a piskótalapokat, a megmaradt krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










