Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás túró torta recept

Almás túró torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

    A töltelékhez

    • 4 közepes alma
    • 4 dl almalé
    • 3 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 25 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg porcukor
    • 1 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag zselatinfix

    A díszítéshez

    • 3 közepes mandarin
    • 2 közepes kivi
    • 5 dkg cseresznyebefőtt
    • 1 közepes narancs

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és adagonként hozzáadjuk a tojásos masszához. Vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

    A töltelékhez az almákat meghámozzuk és felaprítjuk. 3 dl almalébe elkeverjük a cukrot, és felforraljuk. Hozzáadjuk az almát, és újra forrástól számítva 1-2 percig még főzzük. Csomómentesre keverjük a pudingport a maradék almalével, a forró almához öntjük, és sűrűsödésig keverjük.

    Kihűlt piskótára kenjük a kihűlt pudingos krémet, és hűtőbe tesszük 30 percre.

    A túróhoz adjuk a tejfölt, a porcukrot. A tejszínt keményre felverjük a vaníliás cukorral. Előbb a zselatinfixet, majd a tejszínt is beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a krémet ráhalmozzuk és elsimítjuk az almás rétegre, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

    A gyümölcsöket megpucoljuk, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá