Almás túró torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához

  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

A töltelékhez

  • 4 közepes alma
  • 4 dl almalé
  • 3 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix

A díszítéshez

  • 3 közepes mandarin
  • 2 közepes kivi
  • 5 dkg cseresznyebefőtt
  • 1 közepes narancs

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és adagonként hozzáadjuk a tojásos masszához. Vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

A töltelékhez az almákat meghámozzuk és felaprítjuk. 3 dl almalébe elkeverjük a cukrot, és felforraljuk. Hozzáadjuk az almát, és újra forrástól számítva 1-2 percig még főzzük. Csomómentesre keverjük a pudingport a maradék almalével, a forró almához öntjük, és sűrűsödésig keverjük.

Kihűlt piskótára kenjük a kihűlt pudingos krémet, és hűtőbe tesszük 30 percre.

A túróhoz adjuk a tejfölt, a porcukrot. A tejszínt keményre felverjük a vaníliás cukorral. Előbb a zselatinfixet, majd a tejszínt is beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a krémet ráhalmozzuk és elsimítjuk az almás rétegre, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

A gyümölcsöket megpucoljuk, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.