Hozzávalók:
A tésztához
A töltelékhez
A díszítéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és adagonként hozzáadjuk a tojásos masszához. Vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk és felaprítjuk. 3 dl almalébe elkeverjük a cukrot, és felforraljuk. Hozzáadjuk az almát, és újra forrástól számítva 1-2 percig még főzzük. Csomómentesre keverjük a pudingport a maradék almalével, a forró almához öntjük, és sűrűsödésig keverjük.
Kihűlt piskótára kenjük a kihűlt pudingos krémet, és hűtőbe tesszük 30 percre.
A túróhoz adjuk a tejfölt, a porcukrot. A tejszínt keményre felverjük a vaníliás cukorral. Előbb a zselatinfixet, majd a tejszínt is beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a krémet ráhalmozzuk és elsimítjuk az almás rétegre, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
A gyümölcsöket megpucoljuk, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.