Krémes gombás penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál liszt (opcionális)
- 1 teáskanál paradicsompüré (vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom)
- 1,5 dl főzőtejszín vagy tejföl
- 5 dkg reszelt sajt (pl. trappista vagy gouda)
- só
- bors
- petrezselyemzöld (tálaláshoz, opcionális)
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Közben a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat vagy vajat, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát és a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 6–8 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és a gomba levet enged.
Megszórjuk pirospaprikával (és ha szükséges, kevés liszttel), hozzáadjuk a paradicsompürét, majd beleöntjük a tejszínt vagy tejfölt. Elkeverjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot is, és addig főzzük, amíg a szósz kellemesen sűrű és selymes lesz.
A kifőtt tésztát a szószhoz keverjük, és 1–2 percig együtt forraljuk, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálalás előtt megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »










