Krémes gombás penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál liszt (opcionális)
- 1 teáskanál paradicsompüré (vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom)
- 1,5 dl főzőtejszín vagy tejföl
- 5 dkg reszelt sajt (pl. trappista vagy gouda)
- só
- bors
- petrezselyemzöld (tálaláshoz, opcionális)
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Közben a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat vagy vajat, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát és a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 6–8 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és a gomba levet enged.
Megszórjuk pirospaprikával (és ha szükséges, kevés liszttel), hozzáadjuk a paradicsompürét, majd beleöntjük a tejszínt vagy tejfölt. Elkeverjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot is, és addig főzzük, amíg a szósz kellemesen sűrű és selymes lesz.
A kifőtt tésztát a szószhoz keverjük, és 1–2 percig együtt forraljuk, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálalás előtt megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










