Krémes gombás penne

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krémes gombás penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne tészta
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál liszt (opcionális)
  • 1 teáskanál paradicsompüré (vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom)
  • 1,5 dl főzőtejszín vagy tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt (pl. trappista vagy gouda)
  • bors
  • petrezselyemzöld (tálaláshoz, opcionális)

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

Közben a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat vagy vajat, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát és a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 6–8 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és a gomba levet enged.

Megszórjuk pirospaprikával (és ha szükséges, kevés liszttel), hozzáadjuk a paradicsompürét, majd beleöntjük a tejszínt vagy tejfölt. Elkeverjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot is, és addig főzzük, amíg a szósz kellemesen sűrű és selymes lesz.

A kifőtt tésztát a szószhoz keverjük, és 1–2 percig együtt forraljuk, hogy jól összeérjenek az ízek.

Tálalás előtt megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel.