Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Közben a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat vagy vajat, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát és a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 6–8 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és a gomba levet enged.
Megszórjuk pirospaprikával (és ha szükséges, kevés liszttel), hozzáadjuk a paradicsompürét, majd beleöntjük a tejszínt vagy tejfölt. Elkeverjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot is, és addig főzzük, amíg a szósz kellemesen sűrű és selymes lesz.
A kifőtt tésztát a szószhoz keverjük, és 1–2 percig együtt forraljuk, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálalás előtt megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel.