Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos penne császárszalonnával recept

Zöldbabos penne császárszalonnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg penne
    • 30 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
    • 20 dkg császárszalonna
    • 1 szál póréhagyma (kisebb)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt színesbors
    • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
    • 2 dl főzőtejszín
    • 3 paradicsom
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.

    A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük össze a közben elkészített zöldbabos raguval.

    A szalonnát vékonyan szeleteljük és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel cikkekre.

    Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 ek olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre tálalásig.

    A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre tálalásig.

    A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, majd fedjük le a serpenyőt és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és keverjük össze.

    Az elkészült zöldbabos raguhoz adjuk hozzá a lecsepegtetett penne tésztát, majd alaposan keverjük, forgassuk össze.

    Tipp:

    Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá