Zöldbabos penne császárszalonnával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg penne
- 30 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
- 20 dkg császárszalonna
- 1 szál póréhagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt színesbors
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 2 dl főzőtejszín
- 3 paradicsom
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük össze a közben elkészített zöldbabos raguval.
A szalonnát vékonyan szeleteljük és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel cikkekre.
Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 ek olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre tálalásig.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre tálalásig.
A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, majd fedjük le a serpenyőt és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és keverjük össze.
Az elkészült zöldbabos raguhoz adjuk hozzá a lecsepegtetett penne tésztát, majd alaposan keverjük, forgassuk össze.
Tipp:
Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk.