Zöldbabos penne császárszalonnával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 30 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
  • 20 dkg császárszalonna
  • 1 szál póréhagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt színesbors
  • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 paradicsom
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük össze a közben elkészített zöldbabos raguval.

A szalonnát vékonyan szeleteljük és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A paradicsomot vágjuk fel cikkekre.

Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 ek olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre tálalásig.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre tálalásig.

A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, majd fedjük le a serpenyőt és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és keverjük össze.

Az elkészült zöldbabos raguhoz adjuk hozzá a lecsepegtetett penne tésztát, majd alaposan keverjük, forgassuk össze.

Tipp:

Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk.