Zöldbabos lepény recept

Hozzávalók:
- 1 cs előnyújtott leveles tészta
- 30 dkg zöldbab
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl főzőtejszín
- 1 nagy mozzarella
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors
- csipet szerecsendió
Elkészítése:
A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük és alaposan csepegtessük le, majd hűtsük ki egészen.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, adjuk hozzá a tejszínt és keverjük alaposan össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a leveles tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
Ezután pakoljuk rá a roppanósra főzött és kihűtött zöldbabot, majd öntsük rá a tojásos keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből és csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza a sütőbe és addig süssük, még a sajt ráolvad a tészta pedig szép pirosra sül.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »