Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslivel, sajttal töltött lángos recept

Virslivel, sajttal töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2.5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 mokkáskanál cukor
    • 1.5 dl tejföl
    • kb. 4 pár virsli
    • sajt
    • olaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a sót, lisztet és a tejfölt, összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük (én egy óráig kelesztettem).

    A virsliket megfőzzük, a sajtot kis darabokra vágjuk.

    A lángos tésztáját vékonyra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, az elejére 1-1 darab virslit és sajtot teszünk, majd feltekerjük, mint egy palacsintát, és forró olajban kisütjük.

    Csak szép halványbarnára süssük, épphogy kapjon egy kis színt, különben keserű lesz.

    A tetejét tetszés szerint kenhetjük ketchuppal, tejföllel, reszelt sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá