Virslivel, sajttal töltött lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Virslivel, sajttal töltött lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1.5 dl tejföl
  • kb. 4 pár virsli
  • sajt
  • olaj

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a sót, lisztet és a tejfölt, összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük (én egy óráig kelesztettem).

A virsliket megfőzzük, a sajtot kis darabokra vágjuk.

A lángos tésztáját vékonyra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, az elejére 1-1 darab virslit és sajtot teszünk, majd feltekerjük, mint egy palacsintát, és forró olajban kisütjük.

Csak szép halványbarnára süssük, épphogy kapjon egy kis színt, különben keserű lesz.

A tetejét tetszés szerint kenhetjük ketchuppal, tejföllel, reszelt sajttal.