Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis-paradicsomos tészta recept

Virslis-paradicsomos tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 db virsli
    • bazsalikom
    • 1 doboz sűrített paradicsom
    • 1 hagyma
    • csípős fűszerpaprika
    • fokhagyma ízlés szerint
    • olaj
    • oregánó
    • 2-3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs tészta (250 g)
    • kevés szalonna
    • 1 paradicsom

    Elkészítése:
    A tésztát félkészre főzzük. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk pár kockára vágott szalonnát. Csak keveset, hogy ne engedjen sok zsírt, de az íze benne legyen. Utána hozzáadjuk a felszeletelt virsliket. Kicsit pirítjuk, majd egy nagy paradicsomot felkockázunk és hozzáadjuk. Mikor felforr, hozzáöntjük sűrített paradicsomot úgy, hogy ellepje. Ha túl sűrű, akkor hígítjuk kicsi vízzel. Fűszerezzük sóval, oregánoval, bazsalikommal, csípős paprikával és fokhagymával ízlés szerint.
    Ha felfőtt, összekeverjük a leszűrt, kihűlt tésztával. A tészta fajtáját tetszés szerint választhatjuk. Azután az egészet a jénai tálba öntjük. Lefedjük, és hagyjuk, hogy összefőjön és a tészta készre puhuljon.
    Közben egy tálba reszelünk sajtot (lehetőleg füstöltet), és 2-3 tojást ráütünk és elkeverjük. Mikor már látjuk, hogy lassan kész a tészta, akkor ráöntjük a tojásos sajtot, még picit lefedjük, és együtt főzzük. Végén levesszük a fedelét, és hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá