Túrós tészta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg szélesmetélt tészta
- 25 dkg jó minőségű, rögös túró
- 1 nagy doboz 20 %-os tejföl
- 10 dkg házi, füstölt szalonna
- 10 dkg húsos, császárszalonna
- só
- víz
Elkészítése:
A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután a tésztát leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A füstölt szalonnát és a császárszalonnát feldaraboljuk és alacsony lángon megsütjük.
A szalonna darabokat kiszedjük a zsírból és a tésztára tesszük, óvatosan összeforgatjuk. Ezután a túrót a tésztára szórjuk és óvatosan újra összeforgatjuk.
Tálaláskor a tetejére tejfölt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »