Túrós tészta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg szélesmetélt tészta
- 25 dkg jó minőségű, rögös túró
- 1 nagy doboz 20 %-os tejföl
- 10 dkg házi, füstölt szalonna
- 10 dkg húsos, császárszalonna
- só
- víz
Elkészítése:
A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután a tésztát leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A füstölt szalonnát és a császárszalonnát feldaraboljuk és alacsony lángon megsütjük.
A szalonna darabokat kiszedjük a zsírból és a tésztára tesszük, óvatosan összeforgatjuk. Ezután a túrót a tésztára szórjuk és óvatosan újra összeforgatjuk.
Tálaláskor a tetejére tejfölt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









