Túrós tészta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg szélesmetélt tészta
- 25 dkg jó minőségű, rögös túró
- 1 nagy doboz 20 %-os tejföl
- 10 dkg házi, füstölt szalonna
- 10 dkg húsos, császárszalonna
- só
- víz
Elkészítése:
A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután a tésztát leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A füstölt szalonnát és a császárszalonnát feldaraboljuk és alacsony lángon megsütjük.
A szalonna darabokat kiszedjük a zsírból és a tésztára tesszük, óvatosan összeforgatjuk. Ezután a túrót a tésztára szórjuk és óvatosan újra összeforgatjuk.
Tálaláskor a tetejére tejfölt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »