Túrós derelye recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 főtt, áttört burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsír
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg cukor
- 1 dkg fahéj
- pici só
Töltelék:
- 30 dkg áttört túró
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél citrom reszelt héja
- 2 ek búzadara
- pici só
Öntet:
- egy pohár tejföl
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk.
Az elkészült tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a tészta egyik felére egymástól egyelő távolságra, teáskanállal túrót teszünk (a töltelék hozzávalóit alaposan összetörjük villával). A túró közötti területet lekenjük tojásfehérjével, majd ráhajtjuk a tésztát és a töltelék közötti részeket jól összenyomkodjuk. A derelyéket derelyevágóval szétvágjuk.
A derelyéket forrásban lévő vízben megfőzzük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
A zsemlemorzsát kevés zsíron vagy olajon szép barnára pirítjuk. A tejfölt és a cukrot kikeverjük, majd a derelyékkel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.