Túrós derelye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 főtt, áttört burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsír
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg cukor
- 1 dkg fahéj
- pici só
Töltelék:
- 30 dkg áttört túró
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél citrom reszelt héja
- 2 ek búzadara
- pici só
Öntet:
- egy pohár tejföl
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk.
Az elkészült tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a tészta egyik felére egymástól egyelő távolságra, teáskanállal túrót teszünk (a töltelék hozzávalóit alaposan összetörjük villával). A túró közötti területet lekenjük tojásfehérjével, majd ráhajtjuk a tésztát és a töltelék közötti részeket jól összenyomkodjuk. A derelyéket derelyevágóval szétvágjuk.
A derelyéket forrásban lévő vízben megfőzzük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
A zsemlemorzsát kevés zsíron vagy olajon szép barnára pirítjuk. A tejfölt és a cukrot kikeverjük, majd a derelyékkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »