Túrós derelye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 főtt, áttört burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg zsír
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg cukor
- 1 dkg fahéj
- pici só
Töltelék:
- 30 dkg áttört túró
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - fél citrom reszelt héja
- 2 ek búzadara
- pici só
Öntet:
- egy pohár tejföl
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk.
Az elkészült tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a tészta egyik felére egymástól egyelő távolságra, teáskanállal túrót teszünk (a töltelék hozzávalóit alaposan összetörjük villával). A túró közötti területet lekenjük tojásfehérjével, majd ráhajtjuk a tésztát és a töltelék közötti részeket jól összenyomkodjuk. A derelyéket derelyevágóval szétvágjuk.
A derelyéket forrásban lévő vízben megfőzzük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
A zsemlemorzsát kevés zsíron vagy olajon szép barnára pirítjuk. A tejfölt és a cukrot kikeverjük, majd a derelyékkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


