Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós derelye recept

Túrós derelye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 3 főtt, áttört burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsír
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 10 dkg cukor
    • 1 dkg fahéj
    • pici só

    Töltelék:

    • 30 dkg áttört túró
    • 10 dkg vaníliás porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél citrom reszelt héja
    • 2 ek búzadara
    • pici só

    Öntet:

    • egy pohár tejföl
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk.

    Az elkészült tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a tészta egyik felére egymástól egyelő távolságra, teáskanállal túrót teszünk (a töltelék hozzávalóit alaposan összetörjük villával). A túró közötti területet lekenjük tojásfehérjével, majd ráhajtjuk a tésztát és a töltelék közötti részeket jól összenyomkodjuk. A derelyéket derelyevágóval szétvágjuk.

    A derelyéket forrásban lévő vízben megfőzzük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

    A zsemlemorzsát kevés zsíron vagy olajon szép barnára pirítjuk. A tejfölt és a cukrot kikeverjük, majd a derelyékkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá