Mac and cheese recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni, vagy penne
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 szerecsendió
- só
- bors
- 5 dl tej
- 30 dkg sajt (ementáli, vagy cheddar sajt, trappista)
- 10 dkg bacon (nem kötelező)
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A bacont apró darabokra vágjuk és megpirítjuk.
Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk, majd levesszük a tűzről és majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt szerecsendiót, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Hozzáadjuk a sajtot, majd ha elolvadt belekeverjük a kifőtt tésztát is.
Összekeverjük a sajtokat, majd a baconnel együtt a tésztához keverjük.
Forrón tálaljuk.
Tipp:
Az alap receptet lehet bővíteni sonkával, lilahagymával, gombával, vagy amit a hűtőben találunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »