Mac and cheese recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni, vagy penne
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 szerecsendió
- só
- bors
- 5 dl tej
- 30 dkg sajt (ementáli, vagy cheddar sajt, trappista)
- 10 dkg bacon (nem kötelező)
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A bacont apró darabokra vágjuk és megpirítjuk.
Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk, majd levesszük a tűzről és majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt szerecsendiót, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Hozzáadjuk a sajtot, majd ha elolvadt belekeverjük a kifőtt tésztát is.
Összekeverjük a sajtokat, majd a baconnel együtt a tésztához keverjük.
Forrón tálaljuk.
Tipp:
Az alap receptet lehet bővíteni sonkával, lilahagymával, gombával, vagy amit a hűtőben találunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »