Mac and cheese recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni, vagy penne
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 szerecsendió
- só
- bors
- 5 dl tej
- 30 dkg sajt (ementáli, vagy cheddar sajt, trappista)
- 10 dkg bacon (nem kötelező)
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A bacont apró darabokra vágjuk és megpirítjuk.
Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk, majd levesszük a tűzről és majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt szerecsendiót, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Hozzáadjuk a sajtot, majd ha elolvadt belekeverjük a kifőtt tésztát is.
Összekeverjük a sajtokat, majd a baconnel együtt a tésztához keverjük.
Forrón tálaljuk.
Tipp:
Az alap receptet lehet bővíteni sonkával, lilahagymával, gombával, vagy amit a hűtőben találunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.